INGRID OLTERMAN
START AKTUELLT PRODUKTIONER KOREOGRAFEN KALENDARIUM PRESS KONTAKT ENGLISH
 

 

AKTUELLT

Verkstäder och Skapande skola

Här hittar du information om våra Verkstäder och Skapande skola projekt!
mer info

 

Friktion – hur känns det?

Premiär 14 september 2019 på Kungsängens Kulturhus

Friktion finns runt omkring oss, också inom oss. När vi möts eller när vi åker rutschkana. Ibland går det fort, ibland långsamt. Hur känns det i kroppen när känslor gnuggas mot varandra, när vi möter inre friktion?

I föreställningen möter vi tre personer – två dansare och en musiker på en spelplan för lekfullt undersökande med en rad varierande objekt. Några är sträva andra hala, några som lutar eller står upp. I detta rum för dans och musik finns också strängar, instrument och vardagsobjekt som skapar ett inspirerande rum för upptäckt.

mer info

 

Händelser vid fornmine - en vandring

En föreställning i anslutning till fornlämning, där vi genom dans och musik, vandrar i tiden med utgångpunkt från platsens historia. Dåtid – nutid - framtid.

I Händelser vid fornlämning tar musiker och dansare med publiken på en vandring genom skog och mark, fram till fornlämningen. Där framförs nutida dans till musik av slagverk och fiol. Tillsammans skapar publik och artister en unik händelse.

mer info

 

Äventyr - tillbaka igen

Äventyr kan vara roliga, spännande, härliga, läskiga och kanske sorgliga. De finns runt omkring oss, i vardagen. De dyker upp och försvinner.

Dansföreställningen Äventyr har arbetats fram utifrån bilder och texter skapade av sju-åringar i Rinkeby, Stockholm och Skellefteå 2009. Nu tio år efter, kommer Inger och Måns möta barnen i Upplands-Bro i dansverkstäder och föreställningen Äventyr kommer spela för kommunens alla 4-åringar. Föreställningen går att boka 2019-2020.

mer info


Öar - känna, lyssna och se

Händelser i skulptur, dans och musik för barn 3-6 år, familj samt barn och vuxna med funktionsvariationer.

Öar skulle kunna beskrivas som ett sinnligt installationslaboratorium. I mötet mellan rum, åskådare och medverkande ges det tid och plats att upptäcka, reflektera, se, lyssna, känna och röra sig i samklang med musiker och dansare. En sinnesstimulerande upplevelse guidad genom öar av scenografi.

Efter föreställningen ges tid för publiken att stanna kvar och utforska rummet
.
mer info

 

Läsa Röra - poetisk dans för barn 0-5 år

Tänk om vi var fladdermöss med huggtänder och klor. Tänk om vi var skräcködlor, en liten och en stor. Tänk om du var en hundvalp och jag var en vuxen hund. Kom, sätt dig här hos mig, så låtsas vi en stund.

En poetisk rörelsetolkning fritt ur boken "Tänk om" av Lena Sjöberg. Föreställningen framförs gärna på bibliotek.

mer info

 


Om möjligt - en klassrumsföreställning

Den spännande föreställningen har utforskats tillsammans med grund- och särskoleelever. Om möjligt är ett äventyr där vi skapar en magisk plats för nya möjligheter.En dansföreställning där vi vrider på begreppen regler, delaktighet och anpassning. Som kan inspirera till att våga vara sig själv.

För barn 7-12 år
Turnerar 2016-2019
mer infoHör du vinden?

Slagverkaren Jon Fält fyller föreställningen med rytmer, musik och sång. Dansaren Mikael Strid tar ut svängarna i denna fartiga och finurliga danssaga.

Föreställningen avslutas med en storslagen dans och musik verkstad för hela publiken.


För barn 4-8år
Turnerar 2016-2019
mer info


Lövkoja

Lek bland träd och buskar.

Det är spännande att se världen genom ett lövverk, att betrakta utan att bli sedd. Vi möts i en lövkoja. En koja som förändras.

För barn 3-6 år
Turnerar 2016-2019
mer info

 

 

 

 

 

 

 Friktion - foto Martin Skoog


Händelser vid fornminne


Öar - foto Martin Skoog


Läsa Röra - foto Martin SkoogOm möjligt - foto Martin Skoog & Inger ArvidssonHör du vinden? foto Anna Molander
Lövkoja - foto Helene Berg