INGRID OLTERMAN
START AKTUELLT PRODUKTIONER KOREOGRAFEN KALENDARIUM PRESS KONTAKT ENGLISH


 

KOREOGRAFEN

 


INGRID OLTERMAN koreograf dansare


PRODUKTIONER
VERKSTÄDER

Ingrid Olterman har varit verksam som professionell dansare och koreograf i 30 år. Utbildad på Balettakademin i Stockholm, med kompletterade studier i Lyon och i Amsterdam samt på DOCH. Ingrid var verksam verksam som dansare, koreograf och scenograf i gruppen TIGER 1986-97.

Ingrid gör föreställningar för olika scenrum, plats specifika och video. Hon samarbetar gärna med andra konstnärer och använder nyskriven musik vilken ofta framförs live. Som koreograf riktar hon sig främst till den unga publiken. Sedan 1999 har Ingrid bidragit till ett flertal föreställningar för barn- ungdom där de ungas tankar och funderingar lyfts fram. Föreställningarna utvecklas i ett nära samarbete med barn, dansare och musiker. De kännetecknas av värme, humor och musikalitet. De vill locka till funderingar samt att stimulera till ett eget skapande hos publiken.

Ingrid Olterman är baserad i Stockholm men hennes verk turnerar årligen i hela landet och internationellt. Hon undervisar barn och ungdom i skapande dans samt Taiji för vuxna.

Verksamheten drivs med stöd från Staten Kulturråd, Stockholms läns landsting, Stockholm Stad och Konstnärsnämnden.