Vy-navigering

Evenemang vynavigering

Idag

Öar spelar i Sigtuna kommun

Biokällan Stockholmsvägen 25, Märsta

Under 2 dagar spelar Öar för anpassad grundskola. 4 föreställningar

Bludderblad, för barn 3-7 år, Östberga Kulturhus

Östberga Kulturhus Östbergatorget 14, Stockholm

Bludderblad av Ingrid Olterman spelas på Östberga Kulturhus. En offentlig föreställning där alla är välkomna! Gratis entré!

Gratis

Bludderblad för barn 3-7 år, Kulturhuset Finspång

Kulturhuset Finspång Bergslagsvägen 29, Finspång, Sverige

Dans och musikföreställningen Bludderblad spelas på Kulturhuset Finspång kl 14.00. En offentlig föreställning där alla är välkomna! Fri entré och ingen föranmälan krävs.

Gratis

Dansmässan i Sickla 2023

Dieselverkstaden Marcusplatsen 17

Kom och möt oss på årets Dansmässa på Dieselverkstaden i Nacka den 28 november. Klockan 11.50 - 12.05 framför vi ett utsnitt av dansföreställningen Broar. Tillsammans får vi se, höra och känna oss fram. För barn 4-8 år, anpassad grundskola samt publik med funktionsvariationer.

Bludderblad gästspelar på Zebra Dans, Sthlm

ZebraDans Renstiernas Gata 48, Stockholm, Sverige

Bludderblad gästspelar på Zebra Dans från 28 nov-2 dec. Föreställningarna den 29 och 30 november spelas i samarbete med DANSiSTAN/CIRKUSiSTAN. Föreställningen den 2 december är offentlig, alla är välkomna!

Broar gästspelar på Uppsala Konsert & Kongress

Uppsala Konsert & Kongress Vaksalagatan 1, Uppsala

Under 2 dagar spelar vi 4 föreställningar för anpassad grundskola samt publik med funktionsvariationer på Uppsala konsert & Kongress. I Broar möts vi och öppnar våra sinnen i en musikaliskt fantasifull dansföreställning. Broar handlar om att mötas. Föreställningsformen bygger på parallella skeenden i scenrummet där publiken bjuds in och det ges möjlighet till eget utforskande. Tillsammans upplever vi, men också var och en, i sitt eget tempo. Vi får se, höra och känna oss fram.

Vi bara gör – möten i slöjd, dans och musik för Märstas äldre

Sigtuna kommun

Vi besöker Märstas äldre den 30 januari med ”Vi bara gör”, 2 workshops i slöjd och dans.
I kulturprogrammet Vi bara gör utgår vi från lusten och nyfikenheten att skapa. Med verkstäder som bjuder in till deltagande med både handen och sinnet möts vi genom att tillsammans dansa och att slöjda i trä och med garn. Genom glädje och gemenskap, där var och en med eller utan tidigare erfarenhet och utifrån sina egna förutsättningar ges chansen till ett lustfyllt skapande. Dessa möten där hela kroppen aktiveras ger möjlighet att förstärka kontakt, sampel och kommunikation. Och att utan krav fokusera på handens arbete är stimulerande och lustfyllt.

Läs mer om kultur för äldre och hur du kan boka workshoppen "Vi bara gör – möten i slöjd, dans och musik".

Dansa ett tema spelar för tre 6:e klassare i Årsta, Stockholm

Sjöviksskolan Årsta skolgränd 9, Stockholm, Sverige

Under en dag möter elever i Årsta föreställningen Dansa ett tema. Utifrån ett gemensamt tema som utarbetats med skolan, arbetar vi med dansglädje, koordination, samarbete och tillit, samt skapar rörelser och danssekvenser. Projektet avslutas med föreställningar där medverkande elever och lärare bjuds in och får ta del av varandras föreställningar.